Podeli vest

Violinista Nemanja Radulović održao je u Kolarčevoj zadužbini koncert sa Beogradskom filhamonijom. Radulović i Beogradska filharmonija su na početku sinoćnjeg koncerta zajedno izveli Koncert za violinu i orkestar Ludviga Van Betovena, dok je drugi deo koncerta bio rezervisan za simfonijski prvenac Gustava Malera koji nosi podnaslov “Titan”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

OTO TANJUG/ BEOGRADSKA FILHARMONIJA/ MARKO RISOVIĆ

Na kraju koncerta publika je Radulovića i muzičare Filharmonije pozdravila ovacijama. Koncert sa Radulovićem je drugi u slavljeničkoj sezoni Beogradske filharmonije, koja obeležava svoju stogodišnjicu, a violinisti i orkestru to je deseti zajednički nastup, ovaj put uz šefa-dirigenta Gabrijal Felca.

Radulović je pre koncerta za Tanjug rekao da je za njega uvek veliki izazov izvođenje dela Ludviga Van Betovena. Naveo je da je Betovenovo delo “sa tehničke strane dosta komplikovano, zbog intonacije, precizne čistoće zvuka”.

“Koncert za violinu i orkestar je muzički toliko zahtevan. Sa jedne strane vas umori, sa druge napuni posebnom energijom, i da snagu na kraju koncerta”, rekao je svetski čuveni muzičar.

Radulović je napomenuo da apsolutno uživa kada sa svojim ansamblom izvodi program zabeležena na njegovom albumu “Roots”, ali je dodao da Betovenov Koncert za violinu i orkestar spada u njemu omiljene.

“Preko 20 godina kako ga sviram i uživam. Nikad mi nije dosadno. (Betoven) je ostavio toliko prostora izvođačima da imaju svoju viziju”, naglasio je Radulović.

On je ocenio da je Beogradska filharmonija “fenomenalan orkestar”.

“Taj orkestar je konstantno u procesu istraživanja zvuka i muzičari su fenomenalni. Svi se trude da zajedno dišu. Uvek mi je zadovoljstvo. Tu su i svi sa kojima sam studirao i učio”, naglasio je Radulović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ