Podeli vest

Nemački ministar finansija Kristijan Lindner kaže da je predložena zabrana pogrešna i da vlada neće pristati na taj evropski zakon

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vožnja auto
Foto:Shutterstock

Nemačka vlada neće pristati na planove Evropske unije da se efektivno zabrani prodaja novih automobila sa motorima s unutrašnjim sagorevanjem od 2035. godine, izjavio je ministar finansija Kristijan Lindner.

U obraćanju na jednom događaju nemačkog Udruženja industrije BDI u utorak, Lindner je rekao da će i dalje biti tržišnih niša za motore sa unutrašnjim sagorevanjem, da je predložena zabrana pogrešna i da vlada neće pristati na taj evropski zakon, prenosi Rojters.

U nastojanju da se smanje emisije gasova koji zagrevaju planetu za 55 posto do 2030. godine u odnosu na nivoe iz 1990, Evropska komisija je predložila 100-procentno smanjenje emisije CO2 iz novih automobila do 2035. To znači da od tada ne bi bila dozvoljena prodaja vozila s motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Poslanici Evropskog parlamenta podržali su taj predlog ovog meseca, uoči početka pregovora sa zemljama članicama EU o konačnoj verziji zakona.

Lindner, član stranke Slobodnih demokrata, koja deli vlast sa Socijaldemokratama i Zelenima, rekao je da će Nemačka ipak i dalje biti vodeće tržište u regionu za električna vozila.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: