Podeli vest

Doroti Hofner, 104-godišnja žena iz Čikaga koja je nedavno skakala padobranom i mogla bi da bude priznata od strane Ginisove knjige rekorda kao najstarija osoba koja je ikada skočila iz aviona, preminula je, prenosi Sandej tajms.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/Daniel Wilsey via AP, File

Bliski prijatelj Doroti Hofner, Džo Konant, rekao je da je osoblje staračkog doma Brukdejl Lejk Vju Doroti pronašlo mrtvu u ponedeljak ujutru.

On je rekao da je Hofner, izgleda, preminula u snu tokom noći između nedelje i ponedeljka.

Medicinska sestra iz doma rekla je da je upoznala Hofner – koju je, po njenojoj želji, nazivala “Baka” – pre nekoliko godina dok je radila kao negovateljica za drugog stanara staračkog centra.

Sećajući se na doroti rekla je da je imala neverovatnu energiju i ostala je mentalno oštra.

“Ona je bila neumorna”, rekao je u medicinska sestra.

“Nije bila osoba koja bi pravila popodnevne dremke ili pojavljivala se na svakom okupljanjui, večeri ili bilo čemu drugom. Uvek je bila tu, potpuno prisutna. Uvek.”, dodala je

Prvog oktobra, Hofner je izvela tandemski skok padobranom koje bi je moglo uvesti u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarijeg padobranca na svetu.

Skočila je iz aviona sa visine od 4100 metara u Skydive Chicago u Ottawi, Ilinois, 140 kilometara jugozapadno od Čikaga.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: