Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić izrazio je podršku Srbiji nakon terorističkog napada na pripadnika Žandarmerije koji je obezbeđivao Ambasadu Izraela u Beogradu, istakavši da gnusni čin nasilja predstavlja napad na mir i sigurnost svih u regionu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bih
Foto: Shutterstock

Nešić je rekao da on i Ministarstvo osuđuju svaki oblik terorizma, istakavši da su bezbednost i stabilnost regiona od ključne važnosti i da će sa tim ciljem biti nastavljena bliska saradnja sa srpskim vlastima kako bi se zajedno suprotstavili ovakvim pretnjama, prenela je RTRS.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je danas u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu. Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar. Žandarm je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Prema njegovim rečima, ovaj incident još jednom potvrđuje da je najveći bezbednosni rizik u regionu verski ekstremizam, koji, u kombinaciji sa ilegalnim migracijama, predstavlja stalni izazov za koji se nikad ne zna kada može eskalirati.

On je naveo da se mora biti stalno na oprezu i preduzimati zajedničke mere kako bi se zaštitili građani i očuvao mir.

“U ovim teškim trenucima, naše misli su sa povređenim pripadnikom Žandarmerije, njegovom porodicom, kao i sa celom Srbijom. Ostanimo ujedinjeni u borbi protiv terorizma i očuvanju stabilnosti u našim zemljama”, istakao je Nešić i dodao da je Ministarstvo uz svoje prijatelje u Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: