Podeli vest

Sukob Izraela i Hamasa – 87. dan. Nova godina u Pojasu Gaze dočekana je uz nove napade. Izraelska avijacija je opet gađala izbeglički kamp Magazi i Kan Junis, dok kopnene snage pretražuju tunele i skrivene komandne centre terorista. Hamas je ispalio više od 20 raketa ka južnom i centralnom Izraelu. Hapšenja na Zapadnoj obali i istočnom Jerusalimu. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je u novogodišnjem obraćanju da bi sve zemlje i institucije trebalo da se ujedine u svom protivljenju ubijanju bespomoćnih žena i dece u Pojasu Gaze.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Oded Balilty

Izrael: Hamas ispalio više od 20 raketa ka Izraelu, nema povređenih

Hamas je ispalio više od 20 raketa ka južnom i centralnom Izraelu na početku Nove godine.

Većinu projektila presreo je izraelski odbrambeni sistem “gvozdena kupola”.

Sirene za vazdušni napad oglasile su se u centralnom delu Izraela, uključujući gradove Rehovot, Nes Ziona, Holon, Lod, Modin, Ašdod, Sderot i još neke gradove na jugu.

 Služba hitne pomoći saopštila je da za sada nema izveštaja o povređenima.

Hamas: Smotričev poziv da Palestinci napuste Gazu je ratni zločin

Hamas je saopštio da je poziv izraelskog ministra finansija Bezazela Smotriča da Palestinci emigriraju iz Pojasa Gaze, prema kojem bi dva miliona Palestinaca napustilo enklavu, a ostalo oko 200.000, “ratni zločin praćen agresijom”.

Hamas je dodao da međunarodna zajednica i Ujedinjene nacije moraju da preduzmu akcije da zaustave izraelske zločine i da odgovaraju za ono što su učinili palestinskom narodu.

Ranije u toku  jučerašnjeg dana, Smotrič, lider krajnje desničarske stranke Verski cionizam, izjavio je da Palestince treba ohrabriti da emigriraju iz Pojasa Gaze, ali nije rekao gde smatra da bi trebalo da odu.

“Moramo da podstaknemo emigraciju odatle. Da je u Pojasu bilo između 100.000 i 200.000 Arapa, a ne dva miliona, ceo razgovor o danu posle rata bi bio potpuno drugačiji. Oni žele da odu. Žive u getu 75 godina i u nevolji su”, ocenio je Smotič.

(Al Jazeerabilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: