Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu i ministar finansija Bezalel Smotrič rekli su da Izrael neće platiti svaku cenu za povratak talaca koje Hamas još drži u Gazi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo, Pool, File

Smotrič je za Radio Kan rekao da je povratak 134 taoca “veoma važan”, ali da oni ne mogu biti oslobođeni “po svaku cenu”.
Prema njegovim rečima, način da se oslobode taoci jeste povećanje vojnog pritiska u Gazi i pobeda nad Hamasom, prenosi Rojters.
Smotričeva izjava izazvala je kritike lidera opozicije Jaira Lapida i ministra Benija Ganca, kao i gnev porodica otetih, navodi britanska agencija.


Ubrzo posle radio intervjua Smotriča kabinet premijera Benjamina Netanijahua je objavio saopštenje u kojem pojašnjava njegov stav.
“Veliki je pritisak na Izrael kod kuće i u inostranstvu da zaustavi rat pre nego što postignemo sve naše ciljeve, uključujući dogovor o oslobađanju talaca po svaku cenu. Nismo spremni da platimo svaku cenu, naročito ne onu suludu koju Hamas traži od nas, koja bi značila poraz države Izrael”, rekao je Netanijahu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: