Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas u komitetu Kneseta za spoljne poslove i odbranu da će Izraelske odbrambene snage (IDF) ući u Rafu u okviru kopnene operacije i da je to rekao predsedniku SAD Džozefu Bajdenu u njihovom telefonskom razgovoru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo, Pool, File

“Imamo neslaganje sa Amerikancima oko potrebe da uđemo u Rafu”, kazao je Netanijahu u Komitetu za spoljne poslove i odbranu, preneo je Tajms of Izrael.

“Ne o potrebi da se eliminiše Hamas – o potrebi da se uđe u Rafu. Ne vidimo način da vojno eliminišemo Hamas bez uništavanja ovih preostalih bataljona. Odlučni smo da to uradimo”, istakao je Netanijahu.

On je istakao da je predsedniku SAD u njihovom jučerašnjem razgovoru stavio do znanja na najjasniji način, da je Izrael odlučan da završi eliminaciju tih bataljona u Rafi.

Netanijahu je dodao da su se dvojica lidera dogovorila o mehanizmu da Amerikanci podele svoje ideje o humanitarnoj pomoći i evakuaciji civila, o čemu brine i Izrael.

On je naglasio da Izrael mora da završi vojnu eliminaciju Hamasa.

“Ne postoji zamena za to, ne možete to da zaobiđete, ne možete da kažete ‘uništićemo 80 odsto Hamasa’, ‘uništićemo 20 odsto’ jer će se tih 20 odsto reorganizovati i ponovo preuzeti Pojas (Gaze) i naravno da će predstavljati novu pretnju Izraelu i naravno to će, takođe, biti pobeda šire osovine koja nam preti – iranske osovine”, rekao je Netanijahu.

On je, takođe, priznao da je Izrael uključen u diplomatsku borbu uporedo sa vojnom borbom, u kojoj pritisak na Izrael raste.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: