Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da bi članovi kabineta i visoki zvaničnici koji prisustvuju raspravama o pitanjima nacionalne bezbednosti trebalo da budu primorani da se podvrgnu testovima na detektoru laži.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo, Pool, File

On je naveo da se previše informacija sa sastanaka članova vlade deli sa štampom.

„Imamo kugu curenja informacija i nisam spreman da nastavim ovako, zbog čega sam dao instrukcije da se radi na predlogu zakona koji će zahtevati da svi koji sede u kabinetu i učestvuju u bezbednosnim diskusijama, uključujući političke i profesionalne strukture, prođu kroz poligraf“, rekao je Netanijahu na sednici vlade, prenosi Tajms of Izrael.

Premijerovi komentari došli su nakon medijskih izveštaja o sastanku vlade od 4. januara, sazvanom da bi se razmotrilo pitanje posleratne Gaze, koji je završen međusobnim optužbama članova kabineta i načelnika Generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Hercija Halevija.

Kako su preneli izraelski mediji, na sastanku je došlo do oštrog verbalnog sukoba između poslanika tvrde desnice i Halevija, koji je najavio da će vojska ispitati sopstvene greške koje su dovele do napada Hamasa 7. oktobra.

Ministri su izrazili nezadovoljstvo formiranjem istražnog tima, a prema oceni pojedinih medija, oni su zabrinuti da bi se nalazi istrage mogli loše odraziti na njih.

Ovo nije prvi put da Netanijahu poziva na takvu meru protiv članova svoje vlade, nakon što je na prethodnom sastanku kabineta sredinom novembra uputio sličan zahtev za poligrafskim testiranjem poslanika.

Kako podseća izraelski portal, Netanijahu je i 2022. zahtevao od svojih saradnika da se podvrgnu poligrafu zbog curenja informacija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: