Podeli vest

Nova funkcija “dodaj dom” će sprečiti besplatno deljenje naloga sa drugim korisnicima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

netflix
Foto: Pixabay

Pretplatnička platforma Netfliks uvodi novu funkciju “dodaj dom” kojom će sprečiti besplatno deljenje naloga sa drugim korisnicima, pošto će se svako deljenje dodatno naplaćivati uz redovnu pretplatu, preneli su američki mediji.

Uvođenjem nove funkcije “dodaj dom” korisnicima će biti omogućeno deljenje sa drugim koriscnima, ali uz mesečnu naknadu za svakog novog korisnika pored redovne pretplate. Kupovina “novog doma” koštaće 2,99 dolara mesečno.

Netfliks navodi da se uvođenjem ove funkcije omogućava korišćenje njihove platforme po izrazito nižoj ceni nego što bi bila regularna mesečna pretplata za svakog korisnika.

Oni su najavili da će korisnicima od 22. avgusta biti omogućeno i praćenje lokacije na kojoj se korišti njihov nalog, te da će u svakom momentu moći da uklone nezeljene goste.

Na platformi kao promenu navode određena ograničenja u pogledu korišćenja nove funkcije. Jedan nalog će moći da doda samo određen broj dodatnih “domova” u zavisnosti od njegovog nivoa.

Dok će osnovni nivo moći da doda samo jedan dodatni, standardni će imati pravo na dva, a premijum nalozi tri dodatna korisnika.

Netfliks će kao način za praćenje korišćenja naloga koristiti IP adrese i aktivnosti naloga, čime će sprečavati sada raširenu praksu deljenja jednog naloga između više porodica.

Nova funkcija se bitno razlikuje od funkcije “dodaj dodatnog člana” koju je Netfliks pokrenuo u nekoliko zemalja u martu 2022. godine, a koja je korisnicima davala mogućnost deljenja sa najviše dve osobe sa kojima ne žive.

Kompanija je objavila nagli gubitak pretplatnika u aprilu ove godine, nakon čega je otpustila veliki broj zaposlenih.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: