Podeli vest

Telo Kanađanina koji je umro na Kubi pronađeno u Rusiji,na kraju stiglo u Kanadu

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

foto. Pexels

Telo Kanađanina koji je preminuo tokom odmora na Kubi greškom je poslato u Rusiju, nakon što je prethodno greškom poslato u Rusiju, potvrdila je danas njegova porodica.

Ćerka preminulog, Mirijam Žaržur rekla je za CTV Njuz da su ona i njen brat identifikovali telo svog oca nakon što su dobili dokaz od kanadske vlade.

Ona je takođe potvrdila da je kubanska vlada vratila porodici 10.000 dolara koje su platili da bi im bilo isporučeno telo oca.

“Nije nam dobro. Novac nam ništa ne znači zbog onoga što se dogodilo”, rekla je Mirijam.

Faraž Žaržur, 68-godišnji kanadski državljanin sirijskog porekla, umro je od srčanog udara na plaži u letovalištu Varadero 22. marta, a nedeljama kasnije porodici je isporučeno telo dvadesetogodišnjeg istetoviranog ruskog državljanina.

Kanadski Konzulat na Kubi prethodno im je savetovao da se odmah vrate u Kanadu i da stupe u kontakt sa tamošnjim vlastima, kao i da uplate 10.000 kanadskih dolara za prevoz tela.

Nakon toga su čekali nekoliko nedelja, a da nisu imali nikakve informacije od kanadskih vlasti o tome gde se nalazi Žaržurovo telo.

Posle toga su dobili obaveštenje da će njegovi ostaci stići 18. aprila.

Međutim, telo koje je na kraju stiglo u Kvebek, zajedno sa potvrdom o Žaržurovoj smrti i putnim ispravama, nije pripadalo pokojniku.

Ruske konzularne službe u Kanadi su kasnije identifikovale čoveka kao ruskog državljanina, čije je telo još u Kanadi, dok su ostaci Žaržura pronađeni u Rusiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: