Podeli vest

Ejmi i Ano, jednojajčane bliznakinje iz Gruzije koje su odmah nakon rođenja oduzete majci i prodate različitim porodicama, godinama kasnije slučajno su saznale jedna za drugu preko TikTok-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pexels

Dok su otkrivale šta se dogodilo sa njima dok su bile bebe, shvatile su da su hiljade beba u Gruziji ukradene iz bolnica i prodate, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Kako se navodi, Ejmi i Ano su iz Gruzije došle u Lajpcig u Nemačkoj, gde su upoznale svoju biološku majku koja im je rekla da su joj lekari u bolnici saopštili da su njene dve bebe umrle.

Ejmi je u novembru 2021. godine na TikToku objavila video na kojem se vidi kako buši obrvu, a u Tbilisiju je 19-godišnja Ano dobila taj video od prijateljice koja je napisala da je kul što izgledaju slično.

Ejmi i Ano su potom stupile u kontakt preko Fejsbuka.

Rođene su u porodilištu u zapadnoj Gruziji koje više ne postoji, a prema njihovim krštenicama, navodno su rođene u razmaku od nekoliko sedmica.

Slušale su istu muziku, obe su volele da plešu i čak su imale istu frizuru.

Otkrile su i da imaju istu genetsku bolest, poremećaj kostiju koji se naziva displazija.

Odlučile su da se suoče sa svojim porodicama i tada su saznale da su usvojene odvojeno, u razmaku od nekoliko sedmica 2002. godine.

Porodice koje su ih usvojile kažu da nisu znale da su devojčice bliznakinje i da nisu znale da su ta usvajanja bila protivzakonita, uprkos tome što su mnogo platile za usvajanje.

Nijedna od porodica nije htela da otkrije koliko je novca isplatila za usvajanje.

Grupa na Fejsbuku čiji članovi traže svoje biološke roditelje iz Gruzije ima više od 230.000 članova, osnovana je 2021. godine i do sada je stotine njih našlo svoje porodice.

Širom Gruzije dešavala su se nezakonita oduzimanja dece od ranih 70-ih do 2006. godine, navodi BBC.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: