Podeli vest

Najstariji sijamski blizanci na svetu, Lori i Džordž Šapel umrli su u 62. godini u Univerzitetetskoj bolnici u Pensilvaniji, prenose danas američki mediji i dodaju da su, kada su rođeni, prognoze lekara bile da bi mogli da požive 30 godina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Sijamski blizanci Lori i Džordž, umrli su za sada iz neutvrđenih razloga, Rođeni su u Pensilvaniji septembra 1961. sa delimično spojenim lobanjama i zajedničkim vitalnim krvnim sudovima, a imali su i trećinu zajedničkog mozga, navodi Ginisova knjiga rekorda o sijamcima koji su postavili rekord u dužini života

Lori i Džordž su postali prvi sijamski blizanci na svetu od kojih je jedan promenio pol i to 2007. godine.

Uprkos tome što su svaki životni trenutak provodili zajedno, imali su veoma različita interesovanja i karijere. Džordž nije mogao da hoda, koristio je invalidska kolica koje je Lori gurala.

Džordž je imao uspešnu karijeru kantri pevača, a Lori je nekoliko godina radila u bolničkoj praonici veša.

Bila je i osvajačica trofeja u kuglanju. Lori je uvek želela da ima porodicu, ali se to ipak nije desilo.

“Bilo je veoma važno da Lori i Džordž koji se pre zvao Dori, žive što je moguće nezavisnije”, navodi se u njihovoj čitulji i dodaje da su mnogo putovali.

Kad god su ih pitali da li bi voleli da su ikada bili razdvojeni, Lori i Džordž su uvek odgovarali “ne”.

“Da li biste bili razdvojeni? Apsolutno ne. Moja teorija je: zašto popravljati ono što nije pokvareno?” kazao je Džordž u dokumentarcu iz 1997. jednom od brojnih u kojima su učestvovali.

Oni su dodavali da je to božija volja i da postoji razlog zašto je to tako.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…