Podeli vest

Olujno nevreme pogodilo je danas posle podne veliki deo Srbije. Nevreme je, između ostalog, zahvatilo Zlatiborski okrug, Kopaonik, Moravički okrug, Raški i Rasinski, a izdato je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda za Toplički i Niški okrug.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kiša
Foto: Pixabay

Oblačnost, koja je na području Moravičkog okruga uslovljavala jake pljuskove sa grmljavinom, lokalnu pojavu grada i olujni vetar u zoni pljuska, širila se i premeštala ka Kraljevu i okolini, kao i jugu Šumadije.

U Kraljevu je nekoliko minuta duvao jak vetar, a padala je i kiša praćena gradom, javlja RTS. Grad i jak vetar lomili su stakla na automobilima, ima i palog drveća, a građani prijavljuju i štetu na crepovima.

U Leskovcu je padala kiša praćena gradom. Desetak minuta padao je grad veličine graška i nešto kraće veličine lešnika. Jako olujno nevreme praćeno gradom nešto posle 16 časova pogodilo je teritoriju grada Čačka, ovoga puta na udaru su bila kablarska sela, ali i sela u podnožju planine Jelice – Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Trnava.

Krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: