Podeli vest

Zagrebačko Zabranjeno pušenje saopštilo je danas da je njihov vođa Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, zabranio izvođenje njegovih pesama Nenadu Jankoviću, poznatijem kao Nele Karajlić, i violinisti Stefanu Milenkoviću, do epiloga sudskih tužbi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ARSENAL FEST NELE KARAJLIĆ
FOTO TANJUG/ IGOR STANIC/arhiva

U saopštenju se navodi da se Karajliću i Milenkoviću “na intervenciju autora, menadžmenta i izdavača grupe Zabranjeno pušenje, zabranjuje svaki vid korištenja, i otkazuje pravo na javno izvođenje svih muzičkih autorskih dela čiji je vlasnik SOKOJ-ev autor Sučić”.

“Bez ikakvog usmenog ili pismenog odobrenja Karajlić je u više navrata koristio brend i autorska dela Zabranjenog pušenja, da bi ta dela nezakonito ustupao u poslovnim transakcijama”, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, Karajlić je potpisivao ugovore u kojima se “lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih i fonogramskih prava”, i drugim fizičkim i pravnim licima je “ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada”.

Seksonov bend je ocenio da je Karajlić na nezakonit i “na krajnje neukusan i neprimeren način u saradnji sa Milenkovićem, vršio izmene i prearanžiranje izvornih kompozicija Zabranjenog pušenja u klasičnu formu”.

Prema navodima Zabranjenog pušenja, Karajlić je to radio “bez ikakvog prethodnog obaveštavanja i odobrenja većinskih i legalnih autora, uz potpunu izmenu originalnog duha i estetike dela koje je koristio”.

“Zbog svega navedenog Zabranjeno pušenje i SOKOJ-ev autor Sučić povlače dozvolu za javno izvođenje svojih dela, kako na teritoriji Srbije, tako i u inostranstvu”, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, zabrana važi “do epiloga sudskih tužbi za zaštitu članova i autora Zabranjenog pušenja od zloupotreba imena, autorskih dela i nezakonitog ponašanja od strane bivšeg člana grupe Jankovića i organizatora koncerata koji ovakve programe promovišu”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: