Podeli vest

Kupališna sezona je otvorena u Beogradu, a veliki broj Beograđana danas je sklonište od visokih temperatura pronašao na plaži Lido – i dok mnogi tamo odlaze svakoga dana, kako bi se kupali i sunčali, drugi pak na “zemunsko more” odlaze u određenim terminima, kada nije jako sunce.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Sredovečna Beograđanka rekla je za Tanjug da dolazi na plažu Lido ujutro u 8.30 i da ostaje do 11.00 sati, kao i da najviše voli da posećuje to beogradsko kupalište, jer joj je najbliže, a i lepa je priroda.

“Ne idem na druga kupališta, ovo mi je najbliže”, rekla je ona. Sa tim je saglasan i njen sugrađanin koji kaže da svaki dan posećuje plažu Lido, jer mu se dopada priroda i to što ima puno zelenila.

“Ne idem na druga beogradska kupališta, samo na Lido. Visoke su temperature i veoma je važna i ishrana-uglavnom unosim voće, povrće ali nikako mnogo hrane”, rekao je on. Sa druge strane, sredovečan Beograđanin kaže da često posećuje plažu Lido, ali da se ne kupa, već provodi vreme šetajući.

“Ovde je predivno, ja sam rođeni Zemunac i dolazim 2-3 puta nedeljno”, naveo je on.

Sa druge strane, stariji Beograđanin slobodno vreme provodi kupajući se na plaži Lido, gde boravi svakodnevno, sem vikendom, jer su, kaže, velike gužve.

“Odrastao sam ovde i baš mi se dopada. Ne idem na druga letovališta”, rekao je on. Među sagovornicima ima i onih koji sem plaže Lido posećuju i druga beogradska kupališta, pa tako jedan sagovornik kaže da tokom leta odlazi i na Adu Ciganliju, kao i da se trudi da se, osim plivanja, rashlađuje i unošenjem osvežavajućih napitaka.

I mlada Beograđanka, pored plaže Lido, tokom letnjeg perioda posećuje Adu Ciganliju, Zemunski Kej, ali kaže da najviše voli da provodi vreme na “zemuskom moru”, jer tada ima utisak da je van Beograda.

“Zelenilo je prelepo, pobegneš malo i imaš utisak kao da nisi u Beogradu”, rekla je ona. Pripadnici pontonskih jedinica Vojske Srbije završili su 27. juna postavljanje pontonskog mosta preko Dunava, od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva, koji omogućava građanima Beograda da i ovo leto provedu na dunavskoj plaži Lido, gde ima i spasilaca koji brinu o njima.

Most je predat na upotrebu turističkoj organizaciji Gradske opštine Zemun, a ove godine biće u funkciji do kraja avgusta. Plaža Lido se nalazi na severnom špicu Velikog ratnog ostrva na Dunavu koje je zaštićeno zakonom i urbanizacija nije dozvoljena. Plaža je dobila ime po Lidu iz Venecije i prvobitno je razvijena kao divlja plaža do koje s enekada stizalo samo čamcem.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: