Podeli vest

Šinis Palasios iz Nikaragve postala je prva mis iz Centralne Amerike koja je krunisana za Mis Univerzum, tokom 72. godina dugog takmičenja, održanog u Salvadoru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Moises Castillo

Za prvu pratilju je izabrana Antonija Porsild iz Tajlanda, dok je za drugu pratilju izabrana Australijanka Moraja Vilson, prenela je agencija Efe. Tri finalistkinje su izabrane su iz grupe od pet kandidatkinja, koje su činile i predstavnice Portorika i Kolumbije.

Rođena u Managvi, Palasios je diplomirala komunikologiju na jezuitskom Univerzitetu Centroamerikana, gde je igrala odbojku.

Ona je i voditeljka emisije “Razumi svoj um”, društvenog projekta koji je pokrenula nakon borbe sa anksioznošću, kojim nastoji da pomogne drugim ljudima i da se bavi pitanjima mentalnog zdravlja.

Godine 2016. osvojila je titulu Mis Tinejdž Nikaragve i plasirala se u prvih 10 na izboru za Mis Tin Univerzum održanom 2017. godine.

Mis Nikaragve je postala 2020. godine u dvadesetoj godini. Izbor za Mis sveta je otkazan 2020. i 2021. zbog pandemije kovida-19, ali je prošle godine Palasios predstavljala svoju zemlju na takmičenju održanom u San Huanu u Portoriku, gde je bila među 40 najboljih.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: