Podeli vest

Bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli sakupila je 5,1 milion dolara za svoju predsedničku kampanju, preneo je danas Blumberg pozivajući se na podatke Federalne izborne komisije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sad
Foto: Pixabay

Navodi se da je njen izborni komitet u prvom kvartalu 2023. sakupio 8,3 miliona dolara, ali da je svega 5,1 milion otišlo za njenu predsedničku kampanju.

Hejli, koja je radila u kabinetu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, pokrenula je svoju kamapnju sredinom februara.

Ona je dobila podršku nekoliko velikih republikanskih donatora, uključujući suosnivača Houm Depota Bernarda Markusa, koji je prethodno podržao Trampa, i Ričarda Kindera iz Kinder Morgana, koji ga nije podržao.

Bivša guvernerka Južne Karoline koja je služila u kabinetu Donalda Trampa, pokrenula je svoju kampanju sredinom februara.

Do sada je na nju potrošila 1,1 milion dolara, a, kako navodi Blumberg, u april je ušla sa oko 4,1 milion dolara u banci, što je i dalje manje od 13,9 miliona dolara koliko Tramp ima.

Senator iz Južne Karoline Tim Skot, koji još nije doneo odluku o tome da li da i sam uđe u predizbornu trku, ima 21,9 miliona dolara u banci. (Kraj) ird/sku


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: