Podeli vest

General Ratko Mladić se pre nešto više od dve nedelje našao u kritičnom zdravstvenom stanju i bio je prebačen u bolnicu, izjavio je danas njegov sin Darko Mladić i istakao da su najpre o tome dobili samo kratku informaciju da je imao ozbiljan problem.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: Tanjug/Jerry Lampen (POOL)

“Kasnije, posle nekoliko dana smo dobili informaciju da se nalazi u životno opasnoj situaciji i do dan danas on se polako oporavlja od tih problema. Međutim, mi smo jako zabrinuti s obzirom na to da je prošlo dve nedelje i nismo dobili nikakve konkretne nalaze oko toga šta se desilo. Znamo samo da ne može da ustane iz kreveta, da jedva govori i znamo dijagnozu, međutim ne bih trenutno da je saopštavamo javnosti, ali uglavnom on se nalazi u situaciji u kojoj mu je ugrožen život”, rekao je Darko Mladić u izjavi za Radio Republike Srpske.

Darko Mladić je dodao da ne dobijaju nalaze da bi se uverili koliko je ta situacija ozbiljna i da su iz tog razloga tražili da se general prebaci na lečenje u Srbiju.

“Dobili smo neke šture povratne informacije, ali mi i dalje ne dobijamo ono što je suštinski jako bitno, a to je da dobijamo tačne nalaze kad je prebačen u bolnicu, kao i kakvo je sadašnje stanje. On je sad nešto bolje, ali nama je i dalje, iz ovoga što smo videli do sada, jasno da su potrebne određene metode lečenja koje on tamo ne može da dobije”, rekao je Darko Mladić i istakao: “Na neki način medicinska služba Tribunala krije od nas te nalaze, što nije prvi put. Zato smo se obratili sudu, tražili smo prebacivanje lečenja u Srbiju jer izgleda da tamo ne može više da dobije potrebnu negu. Tražili smo i da nam se dostave hitno svi njegovi nalazi što je on odobrio, složio se, ali evo mi još uvijek nemamo nikakve nalaze od toga osim nekog, da kažem, opisa koji je nedovoljan”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: