Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da očekuje da na sutrašnjoj sednici gradskog parlamenta bude izabran gradonačelnik i da gradska vlast ima odgovornost da ispuni sve što su građanima prestonice obećali.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nikodijević
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

“Očekujem da sutra dobijemo gradonačelnika, dobro je što smo u petak konstituisali skupštinu i sada je vreme da dobijemo izvršne organe vlasti”, rekao je Nikodijević.

On je rekao je da svako ko poseti Beograd može da se uveri koliko se grad razvija i koliko se promenio u poslednjih deset godina, navodeći da zbog toga vlast ima odgovornost da ispuni sve što su građanima obećali.

“Građani su nam dali podršku za projekat Beograd 2027. godine koji podrazumeva veliki broj infrastrukturnih objekata, od obilaznice, izgradnje dva mosta, dva nova tunela, od Ekonomskog fakulteta do despota Stefana i od Mosta na Adi prema Autokomandi, izgradnju beogradskog metroa, novi izložbeni prostor, nacionalni stadion, izgradnju fabrike otpadnih voda i mnoge druge. Zato sada i imamo veliku odgovornost da ispunimo sve ono što smo sugrađanima i obećali”, rekao je Nikodijević.

Govoreći o sutrašnjoj sednici Skupštine grada na kojoj će se izabrati gradonačelnik, Nikodijević je za TV Prva rekao da očekuje dobru raspravu i izrazio zadovoljstvo što će izborom prvog čoveka prestonice biti završen period privremene uprave.

Biti u privremenom stanju devet meseci nije bilo dobro za dvomilionski grad, dodao je Nikodijević, objašnjavajući da je tada postoji privremeno finansiranje koje ne dopušta da se finansiraju veliki infrastrukturni projekti i da se novac usmerava u investicije već mogu samo da se održavatju tekuće stvari.

“Zato očekujem da po izboru izvršnih organa vlasti imamo ubrzo i sledeću sednicu gde ćemo izglasati budžet za 2024. godinu i nastaviti da radimo velike stvari u Beogradu”, rekao je Nikodijević, saopštio je Beoinfo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!