Podeli vest

Japanski proizvođač video igara Nintendo objavio je danas da je njegov profit u fiskalnoj godini koja se završila krajem marta 2024. porastao za 13,4 odsto na rekordnih 490,60 milijardi japanskih jena, odnosno na približno 2,9 milijardi evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO,FILE/Hiro Komae (STF)/Tanjug

Kako se navodi, rekordna zarada je posledica pre svega uspešnog filma “Super Mario braća. Film” (The Super Mario Bros. Movie) i slabog kursa jena u odnosu na dolar i druge svetske valute, prenosi agencija Kjodo.

Prihod Nintenda je u istom periodu porastao za 4,4 odsto na 1,67 biliona jena zahvaljujući snažnoj prodaji video igara “Legenda o Zeldi: Suze kraljevstva” (The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom) i naslova vezanih za franšizu Super Mario.

“Super Mario braća. Film” je predstavljen u bioskopima u aprilu 2023. i postao je drugi najuspešniji animirani film po svetskoj zaradi u istoriji, a zahvaljujući njemu je prodaja Nintenda u određenim odeljenjima porasla za 81,6 odsto na 92,7 milijardi jena.

Ukupna prodaja Nintendovih Svič konzola, koje su na tržištu već sedam godina, je u protekloj fisklanoj godini pala za 12,6 odsto na 15,7 miliona jedinica.

Kompanija je takođe rekla da će na jesen ove godine u japanskoj prefekturi Kjoto otvoriti muzej Nintenda kako bi povećala broj svojih obožavalaca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: