Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović obišao je danas Tenkovski bataljon T-72M i Oklopno-izviđački bataljon BRDM-2M u Nišu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE (HO)

Tokom obilaska sagledao je organizaciju života i rada u ovim jedinicama Kopnene vojske i primio izveštaje komandanata o stanju, sposobnostima i realizaciji najvažnijih zadataka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U kasarni „Mija Stanimirović“ je prisustvovao realizaciji obuke za upotrebu i održavanje tenkova T-72MS, njihovih sistema i sklopova, dok je u kasarni „Stevan Sinđelić“ pratio izvođenje obuke oklopno-izviđačke patrole uz upotrebu oklopno-izviđačkih automobila BRDM-2MS.

“Tom prilikom se mogao uveriti da su ključna borbena sredstva u jedinicama ispravna, da je ljudstvo obučeno i motivisano, da je obuka dobro planirana i da se izvodi u skladu s najvišim standardima”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom današnjeg obilaska bio je zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: