Podeli vest

Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je danas da će Rafinerija nafte u Pančevu (RNP) od sutra do 17. aprila obustaviti rad zbog planskog remonta, ali napominje da će tržište biti uredno snabdeveno svim vrstama naftnih derivata, zahvaljujući povećanju obima proizvodnje u prethodnim mesecima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nafta s
Foto: Shutterstock

“Obezbeđene su dovoljne količine zaliha za vreme trajanja remonta”, navodi se iz NIS-a, a prenosi Energija Balkana.

Kompanija ističe da će u periodu od 29. februara do 17. aprila biti izvedeni planski remontni i investicioni radovi na većini procesnih postrojenja u RNP, koji će omogućiti unapređenje proizvodnih procesa, kao i povećanje pouzdanosti rada postrojenja u prerađivačkom kompleksu NIS-a.

“Reč je o najvećem, po obimu i kompleksnosti, kapitalnom remontu u istoriji pančevačke rafinerije, a vrednost radova i investicija u razvoj procenjuje se na 95 miliona evra”, navodi se iz NIS-a.

O koliko obimnim radovima je reč pokazuje, podatak da će na radovima, uz radnike u rafineriji, biti angažovano više od 2.000 zaposlenih u firmama, eksternim izvođačima, ističu iz naftne kompanije i dodaju da će sve aktivnosti biti izvedene u skladu sa strogim ekološkim standardima i pravilima bezbednosti i zdravlja na radu.

Remontom je planirana realizacija više od 10 investicionih projekata, kao i značajnog broja projekata investicionog održavanja, a u pomenute aktivnosti spadaju i obavljanje pregleda i ispitivanje opreme pod pritiskom, što je predviđeno zakonskom regulativom Republike Srbije, saopštava NIS.

Za vreme trajanja remonta obaviće se i aktivnosti koje uključuju izvršenje zahteva u oblasti bezbednosti i zdravlja u radu i zaštiti životne sredine, kao i zahteva zamene i regeneracije katalizatora.

Investicioni radovi će omogućiti i unapređenje pouzdanosti rada postrojenja za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FCC), kao i unapređenje industrijske bezbednosti i energetske efikasnosti na više postrojenja u RNP, ističe NIS.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: