Podeli vest

Kompanija NIS upozorila je danas svoje potrošače da se i ona našla na udaru onih koji priređuju lažne nagradne igre i pozivaju na interakciju na društvenim mrežama i pozvala ih da ne ostavljaju svoje podatke na neverifikovanim profilima na društvenim mrežama ili nepoznatim sajtovima, a posebno ne na onim koje se pozivaju na tu kompaniju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Kako je objavljeno na sajtu te kompanije, taj vid prevara realizuje se tako da korisnici interneta stiču utisak da se radi o legalnim radnjama zvaničnih kompanijskih profila, a od korisnika se najčešće traže finansijski i lični podaci, uz obećanje neposredne materijalne dobiti.


Kako se navodi, na internetu se poslednjih meseci mogu pronaći pozivi na nagradne igre, ali i na investiranje u akcije kompanije Gazprom kao i kompanije NIS.
Ti pozivi se upućuju sa profila koji u pojedinim slučajevima mogu, ispoljiti sličnost sa profilima kompanije NIS, tako što se zloupotrebljavaju logotipi i drugi elementi vizuelnog identiteta kompanije i njenih brendova.


Zato NIS ističe da se informacije u vezi sa kompanijom NIS i njenim aktivnostima mogu pronaći jedino na sledećim zvaničnim veb-sajtovima: www.nis.rs, www.nisgazprom.rs, https://www.nisotec.eu/, zatim na Facebook stranicama: Sa nama na putu, NIS a.d. Novi Sad, Zajednici zajedno, na Instagram stranicama: kompanija_nis, Sa nama na putu, G-Drive Srbija, kao i YouTube kanalima: NIS Srbija, Sa nama na putu, G-Drive Srbija.
Bilo koji vid poziva na interakciju u vezi sa kompanijom NIS koji potiče mimo gorenavedenih kanala nije ni na koji način povezan sa kompanijom.


NIS upozorava da su ključne karakteristike lažnih profila nekonzistentan sadržaj,
neujednačeni vizuelni elementi i nepotpune informacije.
NIS upozorava da se sa tih stranica najčešće traže podaci iz lične karte, podaci sa bankovnih računa i kartica i konntakt podaci, kao i da ti podaci najčešće bivaju zloupotrebljeni, a da lica koja su ostavila te podatke mogu ostati bez novca na računu, ili mogu bez svog znanja, biti registrovani kao žiranti, vlasnici fantomskih kompanija i slično.


Stoga, kompanija NIS apeluje na svoje potrošače da ne ostavljaju svoje podatke neverifikovanim profilima na društvenim mrežama ili nepoznatim sajtovima, da ne otvaraju linkove koje ti profili plasiraju, i da se detaljnije upute u to kako da pravovremeno uoče internet prevare.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ