Podeli vest

Nisu virusi, ali ni bombe, stručnjaci za rizik Svetskog ekonomskog foruma tvrde da su ovo najveći rizici koji prete svetu narednim godinama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Kako se navodi u analizi rizika, još ove godine najveća pretnja čovečanstvu biće ekstremno vreme, a ako to preživimo sledi nam novi udar.

Iz Davosa poručuju da se u 2025. i 2026. neće desiti nikakav napad vanzemaljaca, niti zombi apokalipsa, kao ni udar meteora, ali će na scenu stupiti “tihi ubica”.

Taj tihi ubica su, kako navode stručnjaci, lažne vesti napravljene AI tehnologijom.

Posle lažnih vesti stižu nemiri širom sveta?

Ovo bi moglo predstavljati posebnu pretnju jer milijarde ljudi izlaze na birališta u najvećoj izbornoj godini u istoriji.

Velike ekonomije od Sjedinjenih Država do Indije i Meksika održaće izbore ove godine, ostavljajući industriju i političke lidere da se oslanjaju na ankete i prognoze da procene kako će izgledati političko okruženje do 2025. godine.

„Rasprostranjena upotreba dezinformacija i dezinformacija, kao i alata za njihovo širenje, može potkopati legitimitet novoizabranih vlada“, upozorava se u izveštaju.

„Nemiri koji rezultiraju mogli bi da variraju od nasilnih protesta i zločina iz mržnje do građanske konfrontacije i terorizma“, dodaje se u izveštaju, koji je pripremljen u partnerstvu sa Zurich Insurance Group i Marsh McLennan uoči godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma.

Požari, poplave i druge eksremne neprilike ostaju kao opasnost i to na mestu broj dva, a na trećem mestu je društvena polarizacija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: