Podeli vest

Srpski mladić Nemanja Mitrović (19) iz Babinog Mosta kod Obilića izboden je kasno sinoć u rame i u predelu vrata od strane lokalne albanske porodice koja ih već duže vreme maltretira, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

petković
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ARHIVA

Sa Nemanjom je po rukama i stomaku isečen i njegov otac Saša koji je pokušao da odbrani sina, navedeno je u saopštenju.

Otac i sin su prevezeni u KBC Priština, a tokom noći transportovani su u KBC Kosovska Mitrovica, gde je Nemanji urađena kompletna dijagnostika i on je smešten na odeljenje hirurgije.

Kako se navodi, sa njima su noćas sve vreme bili i predstavnici Privremenog organa opštine Obilić ne bi li im pružili pomoć i podršku.

Prema rečima očevidaca, Nemanju su napadači presreli na ulici, a reč je o porodici Šabani koja je već napala mlađeg maloletnog sina Mitrovića.

Tada su ga za Uskrs presreli na ulici i pretili mu nožem, a dete tek pukom srećom nije povređeno.

Avdulah Šabani je poznat po maltretiranju Srba i razbojništvu u ovom mestu, ali prolazi bez sankcija godinama.

“Očigledno je da za napadače na Srbe nema adekvatne sankcije i Kancelarija za KiM zahteva najstrožu kaznu za počinioca. Iako je Kancelarija za KiM i prilikom prvog napada apelovala i zahtevala od međunarodnih misija da ovom slučaju pristupe najodgovornije, incident je kulminirao u otvoreno ranjavanje starijeg sina Nemanje. Nema sumnje da je napad na Mitroviće posledica antisrpske politike i neodgovornih, zapaljivih izjava koje svakodnevno stižu iz Prištine i Aljbina Kurtija koji Srbima na taj način crta metu na čelu”, kaže se u saopštenju.

Ovaj duboko zabrinjavajući incident uplašio je i onespokojio Srbe u ovoj srpskoj sredini koji se ne osećaju bezbedno ni na svom kućnom pragu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći će porodici Mitrović, ali zahteva od međunarodnih misija na KiM da stanu na kraj bahatim albanskim porodicama koje terorišu srpski narod u pokrajini i da bez odlaganja primene adekvatne mere iz svog mandata i nadležnosti i konkretno – pruže punu zaštitu porodici Mitrović.

Petković: Napad na srpskog mladića je pokušaj ubistva

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković saopštio je danas da su ga lekari u KBC Kosovska Mitrovica izvestili da činjenica da je srpski mladić Nemanja Mitrović (19) iz Babinog Mosta kod Obilića uboden u predelu vrata jasno ukazuje da je reč o pokušaju ubistva.

Petković je na Tviteru naveo da će Kancelarija za KiM pružiti pravnu pomoć porodici kako bi lokalni Albanac iz porodice Šabani odgovarao za svoja zlodela.

On je objavio da je razgovarao sa ocem napadnutog Nemanje Mitrovića i da su oni zabrinuti jer lokalni Albanac iz porodice Šabani godinama nekažnjeno teroriše Babin Most.

“Lekari u KBC u KM su me izvestili da činjenica da je Nemanja uboden u predelu vrata jasno ukazuje da je reč o pokušaju ubistva. Nemanja će, kao i njegov otac Saša, imati najbolju moguću negu naših lekara, a Kancelarija za KiM će pružiti i pravnu pomoć porodici, kako bi Šabani odgovarao za svoja zlodela!”, poručio je Petković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: