Podeli vest

Očekuje se da će na području Šida svi korisnici do kraja dana i tokom noći imati stabilno napajanje električnom energijom, saopštila je Elektrodistribucija Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ EMS AD/ MAJA ADAMOVIĆ

U Šidu je počela normalizacija napajanja električnom energijom i ekipe Elektrodistribucije Srbije sukcesivno priključuju trafostanice na mrežu, jer je potrebno istovremeno i ukloniti postavljene agregate.

Monteri sa područja Vojvodine i Beograda od subote uveče neprekidno su na terenu pomagali da prioritetni potrošači dobiju električnu energiju u najkraćem roku.

Vrtići, dom zdravlja, osnovne škole, pošta, policija, benzinska pumpa i hladnjača imali su stabilno napajanje zahvaljujući brzom prebacivanju pravca napajanja i priključivanjem 19 agregata.

Čak 906 mernih mesta napajalo se električnom energijom preko agregata nabavljenih u saradnji sa opštinskim i republičkim institucijama.

Probleme u snabdevanju električnom energijom na području Šida izazvala je snažna oluja koja je oborila tri stuba visokonaponskog dalekovoda, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…