Podeli vest

Društvena mreža TikTok je ograničila korišćenje jedne svoje onlajn alatke koju istraživači koriste za istraživanje i analizu popularnih video snimaka, što je pokrenulo brojne kritike na račun TikTok sadržaja u vezi sa ratom Izrael-Hamas i studiju koja nastoji da utvrdi da li kompanija TikTok potiskuje teme koje nisu u skladu sa interesima kineske vlade.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

TikTok
Foto: Shutterstock

TikTok-ov kreativni centar, koji je svima dostupan za korišćenje, ali je primarno usmeren da asistira brendovima i oglašivačima u prepoznavanju aktuenih tendova, više ne dozvoljava korisnicima da pretražuju određene heštagove, pa čak ni one bezazlene, prenosi AP.

Društvena mreža TikTok koja je u vlasništvu kompanije BajtDens iz Pekinga, takođe je uklonila određene heštagove iz Kreativnog centra koje su neki onlajn istraživači čuvali za svoje analize i istraživanja.

Ti heštagovi se bave temama koje se smatraju kontroverznim za kinesku vladu, kao npr. “Genocid Ujgura” ili “Trg Tjenanmen”, ali i svi oni o američkoj politici i ratovima u Pojasu Gaze i u Ukrajini.

“Kreativni centar će od sada dozvoljavati samo pretrage za 100 najboljih heštagova po delatnostima. Nažalost, neki pojedinci i organizacije su zloupotrebili funkciju pretraživanja Centra da bi izvukli netačne zaključke, tako da menjamo neke od funkcija kako bismo osigurali da se koristi za predviđene svrhe”, rekao je portparol TikToka Aleks Haurek u pripremljenoj izjavi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: