Podeli vest

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović rekao je danas da treba otići na nove konsultacije koje je za četvrtak zakazala predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, kao i da opozicija treba da se izbori za fer uslove i 2. juna izađe na izbore.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Stav PSG je da, sve dok postoji i promil šanse, treba se boriti, izaći na novu rundu razgovora sa Anom Brnabić u četvrtak i izaći na izbore u junu”, rekao je Grbović za N1.

Grbović smatra i da opozicija mora da postigne dogovor, jer bi veća šteta, kako je rekao, bila da pojedine članice koalicije “Srbija protiv nasilja” donose parcijalne odluke.

“Mi želimo minimalno pristojne uslove za održavanje izbora, sa posebnim fokusom na tri tačke koje smo istakli na prethodnim konsultacijama u Skupštini“, rekao je Grbović negirajući da traže alibi za bojkot, saopšteno je iz PSG.

Član Predsedništva Novog DSS-a Miloš Stanković rekao je da predstavnici koalicije NADA neće učestvovati na sutrašnjem kolegijumu, jer smatraju da je sada kasno da se razgovara o elementarnim uslovima za izbore.

“Prošle srede su raspisani izbori, a sada poziva na kolegijum. Zovu na razgovore o izbornim uslovima, nakon što je započeo izborni proces”, naveo je Stanković, saopšteno je iz koalicije NADA. On je rekao da pod ovakvim uslovima “2. juna izbora nema” i da će voditi, kako je rekao, “aktivan otpor“.

Stranka slobode i pravde uputila je danas predsedniku Narodne skupštine obaveštenje da formira svoju poslaničku grupu koja će imati 16 poslanika, čime će tri poslanika PSG ostati bez poslaničke grupe.

Stranka slobode i pravde je do sada bila deo poslaničke grupe “Stranka slobode i pravde – Pokret slobodnih građana”, koju je činilo 19 poslanika.

Brnabić je u ponedeljak uputila svim poslaničkim grupama poziv za novi sastanak u četvrtak, na kome će se razgovarati o primeni svih preporuka ODIHR-a usmerenih ka unapređenju izbornog procesa u Srbiji.

Brnabić je, kako se navodi, pozvala sve poslaničke grupe u parlamentu, iz želje da se u okviru Narodne skupštine, kao institucije sa najvećim demokratskim kapacitetom, nastavi dijalog o primenama svih preporuka ODIHR-a usmerenih ka unapređenju izbornog procesa u Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: