Predsednica Mađarske Katalin Novak poručila je danas, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da će ta zemlja podržati donošenje odluka o što skorijem priključenju Srbije u EU

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

NOVAK MAĐARSKA
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednica Mađarske Katalin Novak poručila je danas, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da će ta zemlja podržati donošenje odluka o što skorijem priključenju Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana EU i da bi Mađarska volela da se to što pre ostvari.

Novak je rekla da je sa Vučićem razgovara danas o proširenju EU.

Osniva se Mreža predsednika za podršku porodici, Vučić prvi pozvan

Katalin Novak najavila je danas da će osnovati Mrežu predsednika država koji se zalažu za osnaživanje porodice i pozvala kao prvog predsednika Aleksandra Vucicća da se pridruži toj inicijativi.

“Kao prvog predsednika, molim predsednika Vučića da se pridruži tom forumu, jer je on i kao predsednik dokazao koliko su mu važna demografska pitanja i koliko se zalaže za porodicu”, istakla je Novak.

Srbija nije jedina koja nije uvela sankcije Rusiji

Predsednica Mađarske istakla je danas da srpsko rukovodstvo ima obavezu da vodi brigu o interesima zemlje i građana i da to nije jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije protiv Rusije.

Novak je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Srbije, a na pitanje koliko je Mađarska usamljena u EU kada je u pitanju realni pristup prema sankcijama Rusiji i da li razume stav Srbije o tome, podsetila da ni Moldavija nije uvela sankcije Moskvi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: