Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da ne postoji izjava kojom ruski šef diplomatije Sergej Lavrov zloupotrebljava Srbiju, ali da ima puno prijatelja ministarke Zorane Mihajlović koji u svojim izjavama traže priznanje Kosova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ARHIVA

„Sergej Lavrov je prijatelj Srbije, taj greh mu ne praštaju posebno neki od ministara, ili kako je danas moderno reći ministarki u Vladi Srbije. Lavrov se kritikuje da srpsko neuvođenje sankcija Rusiji tumači kao podršku sukobu u Ukrajini, ali nikako da neko citira njegovu izjavu. Laž se ponavlja i ponavlja i nijedan demanti ili bar zdrav razum nije dovoljan da laž prestane. Čak ni demanti Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije nije dovoljan”, navodi Vulin.

Tvrdi da nema izjave Lavrova u kojoj zloupotrebljava Srbiju, ali da ima puno izjava prijatelja ministarke u kojima se traži da Srbija prizna takozvano Kosovo, da se odrekne Republike Srpske ili da Srbija prizna genocid u Srebrenici, da napravi Vladu po meri ambasadora, održi gej paradu uprkos odlukama nadležnih organa.

“Takvih izjava ima, ali nema ljutitih reakcija ministarke, njen gnev je, ipak, rezervisan samo za prijatelje Srbije”, zaključio je Vulin komentarišući navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u kojima je istakla da izjave ministra diplomatije Rusije Lavrova nisu prijateljske i da dodatno otežavaju položaj Srbije po pitanju sukoba u Ukrajini.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: