Podeli vest

Aleksandar Timofejev, bivši novinar i urednik B92, direktor Studija B i jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije, od 8. februara biće na čelu političkog nedeljnika NIN.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Srđan Pablo Doroski

Kako je naveo NIN, taj najstariji nedeljnik na Balkanu već 89 godina prepoznat je kao medijski prostor slobodne misli, koji je za sve to vreme bio veći, značajni i uticajniji od pojedinaca, koji ne zauzima strane ali je uvek na strani istine a nastaviće svoj urednički pravac društveno-političkog magazina sa jasnim i oštrim diskursom.


Od 8. februara svoj lični urednički pečat, nedeljniku na čijem je čelu za skoro 10 decenija postojanja bilo 17 renomiranih novinara i urednika, davaće Aleksandar Timofejev, istaknuti medijski znalac, novinar i urednik, jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije sa karijerom dugom 37 godina, saopštio je NIN.


Timofejev (59) završio je Filološki fakultet u Beogradu – Odsek za opštu književnost i teoriju književnosti. Novinarstvom je počeo da se bavi 1987. godine na programu radija Studio B kao reporter i radijski novinar.
Od samog osnivanja NTV Studio B, 1990. godine, radio je i kao TV novinar u informativnoj redakciji, i autor emisija na radiju Studio B.


U informativnoj redakciji Radija B92 od 1994. godine radio je kao novinar, autor, urednik i voditelj mnogih emisija, godinu kasnije uređivao je “Novine” u Torontu, list koji se obraćao novom talasu emigranata iz bivše Jugoslavije u Kanadi, a od 1995. bio je i povremeni dopisnik nemačkog javnog servisa WDR iz Kelna.


Zamenik urednika informativno-političkog programa Radija B92 postaje 1999, a od 2001-2004. bio je na poziciji urednika informativno-političkog programa TV B92. Od 2004-2007. Timofejev je bio urednik, autor i voditelj emisije “Timofejev” na TV B92.
Od 2007-2014. bio je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Studio B.Od 2015. Aleksandar Timofejev je menadžer Sektora integrisanih komunikacija na RTV Vojvodina.


Timofejev je jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije, dobitnik raznih nagrada i priznanja poput nagrade Udruženja književnika Srbije, DODES ’97, za izraz u izveštavanju i Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, a bogatu akademsku karijeru ostvario je na Akademiji lepih umetnosti gde je predavao novinarstvo od 2005. do 2007, a od 2007. do 2017. bio je angažovan na Akademiji umetnosti u Beogradu kao asistent, a potom i vanredni i redovni profesor na predmetima Radio, TV i produkcija u elektronskim medijima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: