Podeli vest

Nova 2024. godina dočekana je na Novom Zelandu, a u najvećem novozelandskom gradu Oklandu sa Skaj tauera, najviše zgrade u zemlji, organizovan je vatromet.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Dan Himbrechts/AAP Image via AP

Nova 2024. godina stigla je i u Kinu, uključujući Peking i Hongkong. Gradska proslava u Hongkongu uključivala je i 12-minutni vatromet u luci Viktorija Harbor, što je najduže trajanje vatrometa u tom gradu ikada, uz prisustvo desetina hiljada ljudi. Nova 2024. godina stigla je prethodno u Južnu Koreju, Severnu Koreju, Japan, Australiju, Novi Zeland i Kiribati.

U glavnom gradu Južne Koreje, Seulu, u Bosingak paviljonu održana je ceremonija odbrojavanja, objavio je Skaj njuz.

U glavnom gradu Severne Koreje, Pjongjangu, povodom Nove godine organizovan je vatromet na Trgu Kim II Sunga. Veliki broj ljudi okupio se u hramu u centru japanske prestonove Tokiju, da bi prisustvovali tradicionalnoj ceremoniji zvonjenja i odbrojavanja, poznatoj kao Joja no Kane.

Nova godina je prethodno stigla u istočne delove Australije, uključujući njene najveće gradove Sidnej, Kanberu i Melburn.

Dugo očekivani spektakularni vatromet na sidnejskom Harbor Bridžu i Operi osvetlio je gradsko nebo, uz uzbuđeno klicanje velikog broja posmatrača, prenosi BBC. Nova 2024. godina dočekana je i na Novom Zelandu, a u najvećem novozelandskom gradu Oklandu sa Skaj tauera, najviše zgrade u zemlji, organizovan je vatromet.

Nova godina prvo je stigla na pacifičku ostrvsku državu Kiribati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: