Podeli vest

Košarkaški klub Crvena zvezda obratio se večeras drugim saopštenjem nakon napada huligana u Zadru na delegaciju kluba i zatražio hitnu reakciju ABA lige.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:canva

“Klub je prinuđen još jednom da se oglasi jer ni nakon napada na ljude iz delegacije našeg kluba i novinare koji su doputovali u Zadar – nema nikakve reakcije iz ABA lige”, ističe se u saopštenju.

Sve ono što se dešavalo u subotu uveče napadom na novinare i ljude iz delegacije KK Crvena zvezda je nažalost samo logičan nastavak onoga što je inicirano 8. novembra saopštenjem navijačke grupe „Tornado“ koji je bilo svojevrsan poziv na linč, navode iz Zvezde.

“ABA liga je tom prilikom ostala nema, iako je liga koju igramo nazvana „privatnom srpskom prćijom“ ali i propustila priliku da spreči rast ničim izazvane tenzije, koja se u subotu pretvorila u nasilje i lov na naše ljude po Zadru”.

Zbog svega toga, iako ih smatramo direktno odgovornima zbog ćutanja, kao čelnike ABA lige: direktora Dubravka Kmetovića, sportskog direktora Miliju Vojinovića, Vanu Dunov predsedavajuću ABA lige ( i direktorku KK Zadar ujedno), disciplinskog sudiju Hrvoja Vidana i Aleksandra Todorovića direktora za medije, da se hitno oglase i donesu konkretne odluke kako se nedeljna utakmica ne bi pretvorila u nastavak ove „kampanje“ koja je očigledno najavljena još pre tri dana. Sa kojim razlogom i u čijem interesu – nije nam poznato, poručuju crveno-beli.

“Rezultate nečinjenja, ćutanja na to saopštenje smo videli u subotu uveče ozbiljnim povredama nevinih ljudi.
Crvena zvezda zato još jednom podseća javnost da je u subotu uveče i zvanično zahtevao da se utakmica 7.kola ABA lige odigra bez prisustva publike, jer smatramo da posle svega što se dešavalo u prethodnih nekoliko dana i kuliminiralo napadima u subotu, ne postoje uslovi da se ova utakmica odigra uz prisustvo publike. Ili ćemo još jednim „trulim kompromisom“ ili novim ćutanjem ABA lige „proveriti“ da li ove akcije imaju još neku „epizodu“ sačuvanu za halu, utakmicu i košarkaše Crvene zvezde”, zaključuje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: