Podeli vest

U okviru petog dana jubilarnog 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, na paviljonu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u Hali „Master“, predstavilo se preko 10 vinarija iz Vojvodine, u prisustvu brojnih koizlagača.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sajam novi sad
FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ Sonja Babić

Pored vinarija, danas je organizovano i predstavljanje Nacionalnog parka “Fruška gora”, najvećeg nacionalnog parka u našoj zemlji, saopštila je Pokrajinska vlada. Gost na paviljonu u toku današnje prezentacije vinske ponude bio je ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji Mubarak Said Ahmed Buršid el Daheri.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević istakao je da je važno razvijati turizam na Fruškoj gori zajedno sa Nacionalnim parkom, kao i sa resornim ministarstvom.

“Danas je izdvojeno novih 45 miliona dinara za rekonstrukciju puta ka spomeniku Branka Radičevića, a pre dve nedelje smo izdvojili preko osam miliona za nabavku novog mobilijara na Fruškoj gori. Hoćemo da pokažemo da je – kad smo zajedno – sve moguće. Fruška gora je dobro poznata lepotica, a mi zajedno sa Bogoslovijom u Sremskim Karlovcima razvijamo verski turizam. Uskoro će biti gotova aplikacija za mobilne telefone za sve koji žele da posete fruškogorske manastire. Ideja svih ovih dana na Novosadskom sajmu jeste predstavljanje onoga što je najbolje iz Vojvodine, a to su prevashodno ljudi koji je čine onim što jeste”, istakao je Ivanišević.

On je najavio i prvi salon vina na Paliću “WineSu”, koji će biti održan u subotu, 27. maja, na Velikoj terasi Palić.

Direktor Nacionalnog parka “Fruška gora” Živko Cvetković izrazio je zahvalnost na mogućnosti da Nacionalni park predstavi svoje projekte i aktivnosti, kako aktuelne, tako i one predviđene za naredni period, uz napomenu da je saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam intenzivirana, što je iznedrilo i zajedničke projekte, kao i rad na zacrtanim pravcima razvoja turizma na Fruškoj gori.

Pored zaštite, očuvanja i unapređivanja biogeografskih obeležja područja, ekosistema i raznovrsnosti izvorne flore, faune i fungije, Nacionalni park „Fruška gora“ se bavi i naučnoistraživačkom delatnošću, kao i kulturno-obrazovnim aktivnostima, te projektovanjem i uređivanjem područja, uz revitalizaciju ugroženih delova Nacionalnog parka.

Na današnjem tematskom danu posvećenom vinskoj industriji, posebno su se predstavili vinski vitezovi reda “Arena Zabatkiensis” iz Subotice, koji su ovom prilikom uručili plaketu, zahvalnicu i “Medalju prijateljstva” sekretaru Ivaniševiću i Sekretarijatu, za vrlinu i izuzetan doprinos unapređenju vinskog turizma.

Priznanje je uručeno povodom jubilarne dve decenije postojanja tog vinskog reda. Ivanišević je najavio da će četvrtak na paviljonu Sekretarijata biti u znaku romskog preduzetništva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: