Podeli vest

U čast kraljice Elizabete II u Beogradu posađeno 70 stabala kedra i breze

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

kraljica
Foto: Shutterstock

Povodom Platinastog jubileja, odnosno 70 godina na prestolu kraljice Elizabete II, Britanska ambasada je u saradnji sa JKP “Zelenilo Beograd” u parku “Ušće” zasadila ukupno 70 sadnica kedra i breze.

Za lokaciju sadnje, kako je navedeno u saopštenju britanske ambasade, je izabran park u kome je kraljica Elizabeta II, prilikom zvanične posete Beogradu, pre tačno 50 godina, posadila “drvo prijateljstva”.

Platinasti jubilej najdugovečnijeg britanskog monarha, različitim prigodnim manifestacijama će se obeležavati širom sveta tokom cele godine,a kako se navodi u saopštenju, jedan od najvažnijih delova programa obeležavanja ovog jubileja je inicijativa “The Queen”s Green Canopy”.

Kraljevski dvor je pozvao Britance koji žive u zemlji i u inostranstvu, da umesto kupovine i slanja poklona za Kraljicu, u slavu njenog nasleđa i za korist budućih generacija, tokom godine “Platinastog jubileja” posade jedno drvo.

Na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu ove inicijative već je posađeno više od milion sadnica, navodi se u saopštenju britanske ambasade.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: