Podeli vest

Povodom Međunarodnog Dana porodice, predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić posetio je danas Prihvatilište za decu u Beogradu i čestitao Međunarodni dan porodice svakom detetu, poželevši da im dani pred njima donesu puno sreće i radosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ BEOINFO/ MIODRAG TODOROVIĆ

Šapić je čestitao Međunarodni dan porodice, 15. maj, pre svega korisnicima, deci svratišta i prihvatilišta.

“Mislim da je njima možda to i najpotrebnije i da možda njima i najviše nedostaje upravo tradicionalna porodica, za koju se danas svi borimo u ovim vremenima. I zato sam danas ovde,.. jer im treba dati ljubavi koja im prirodno nedostaje. I zato hvala svima vama koji ste danas ovde, sve službe i državne i gradske”, rekao je Šapić.

On je rekao da su deca ovde, kao i sva druga deca i njima je potrebna ljubav, pažnja, vreme i sve ono što im nedostaje.

“I zato zaista treba svi sve da uradimo što je u našoj moći, da im to omogućemo iako verovatno nikad nećemo moći da im zamenimo one stvari koje negde prirodno u potpunosti nemaju. Zato ćemo pomoći, ne samo ovoj ustanovi, sva svratišta i prihvatilišta”, rekao je on.

Šapić je naveo da je dosta projekata urađeno vezanih za prihvatilište, ali i da će se još raditi.

“Ova ustanova ima veliku tradiciju, 66 godina postojanja i više od 75.000 dece je na različite načine prošlo kroz nju, ali je važno da im na ovaj dan baš posvetimo posebno pažnju. Da im budemo posvećeni čitave godine, deci koja spletom okolnosti ne mogu da dobiju tu ljubav koja treba da dođe iz svake porodice. Zato još jednom i vaspitačima svim onima koji su na usluzi deci zahvalnost”, naglasio je Šapić.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograd Danijela Stajković zahvalila je svima koji su na današnji dan došli u prihvatilište i podržali organizaciju.

“Zahvalnost i svima koji ste danas ovde, da nas podržite u želji da svake godine iznova šaljemo poruke ljubavi, radosti, sreće i uverenja da sve može da se pobedi ako smo složni i jedinstveni. Otvorili smo ovaj dan horom koji su predstavljali niko drugi do naša deca, deca prihvatilišta”, rekla je direktorka prihvatilišta. Za goste su deca organizovala kulturno- umetnički program i uručila poklon Šapiću.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: