Podeli vest

Izveštaj više državne istražiteljke o “partigejt” skandalu navodi da se kultura koja je omogućila događaje koji su se desili “više nikad ne sme ponoviti”, prenosi AP

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

džonson
Foto: Shutterstock

U Velikoj Britaniji danas je objavljen izveštaj o zabavama u Dauning stritu tokom zabrane okupljanja u kojem se navodi da odgovornost za kulturu ponašanja koja je dovela do kršenja pravila u kabinetu premijera Borisa Džonsona moraju da snose oni na najvišoj funkciji.

Dugo očekivani izveštaj više državne istražiteljke Sju Grej o takozvanom “partigejt” skandalu navodi da se kultura koja je omogućila događaje koji su se desili “više nikad ne sme ponoviti”, prenosi AP.

“Pre svega visoko rukovodstvo, kako političari tako i zvaničnici, moraju da snose odgovornost za ovu kulturu”, navodi se u izveštaju koji ima 37 stranica.

Grej je istraživala 16 skupova kojima je prisustvovao premijer Boris Džonson i njegovo osoblje 2020. i 2021. godine dok su ljudima u Ujedinjenom Kraljevstvu bilo zabranjeni društveni kontakti u skladu sa restriktivnim merama koje je uvela Džonsonova konzervativna vlada.

Ona je navela da su zapaženi “neuspesi rukovodstva i procene” u vladi.

“Oni na najnižim pozicijama prisustvovali su zabavama na kojima su ili bili njihovi nadređeni ili ih organizovali”, navela je istražiteljka.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: