Podeli vest

Nominacije za MTV video muzičke nagrade za 2022. objavljene su u SAD u utorak, a DŽek Hardi, Lil Nas Iks i Kendrik Lamar prednjače sa po sedam nominacija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mtv
Tanjug/ Photo by Amy Harris/Invision/AP, File

Reperi Dzek Hardi, Lil Nas Iks i Kendrik Lamar vode po broju nominacija za ovogodišnje MTV video muzičke nagrade, a među nominovanima su, ozmeđu ostalih, i Tejlor Svift, Ed Širan i Dua Lipa sa po pet nominacija, objavio je Foks njuz.

Nominacije za MTV video muzičke nagrade za 2022. objavljene su u SAD u utorak, a DŽek Hardi, Lil Nas Iks i Kendrik Lamar prednjače sa po sedam nominacija.

Lamar, koji je nominovan prvi put posle 2018. godine, sada je u konkurenciji za priznanje u kategoriji za najbolju kinematografiju u muzičkim spotovima za pesme “Family ties” i “N95”, a pored toga i u kategoriji za najbolji hip-hop video, vizulene efekte, režiju, montažu i najbolji video.

Za nagradu umetnika godine nominovani su Lil Nas Iks, DŽek Harlou, Ed Širan, Bad Buni, Heri Stajls i američka reperka Lizo.

Iza Hardi, Lamara i Lil Nas, koji imaju po sedam, su Dodža Ket i Stajls sa po šest nominacija, a odmah iza njih nalaze Bili Ajliš, Tejlor Svift, Dua Lipa, Ed Širan i “The Weeknd” sa po pet kandidatura za ovogodišnje nagrade.

U kategoriji najboljeg dugometražnog videa nominovana je Madona za 14. studijski album “Madame X”, što je ujedno njena 69. nominacija, a u slučaju da pobedi ovo će joj biti 21. nagrada, čime će poneti titulu najviše nagrađivanog umetnika u istoriji MTV-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: