Podeli vest

Ministarstvo kulture i informisanja podsetilo javnost da je reč o štićenoj ličnosti najvišeg prioriteta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

Ministarstvo kulture i informisanja osudilo je danas iznošenje ličnih podataka predsednika Srbije Aleksandra Vučića u tekstu objavljenom u listu ,,Danas” i podsetilo javnost da je reč o štićenoj ličnosti najvišeg prioriteta.

Objavljivanje podataka o ličnosti predsednika države, ukazivanje ili insinuacije bilo kakvih ličnih podataka koje bi mogle dovesti do ugrožavanja ličnosti ni u jednoj demokratskoj zemlji ne bi smelo da se dogodi, a reakcije na ovaj slučaj nisu nikakvo ugrožavanje slobode medija niti kampanja već pozivanje na poštovanje zakona, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je naglasilo da sloboda medija istovremeno znači i odgovornost za svaku izgovorenu i napisanu reč bez obzira da li se radi o posrednoj ili neposrednoj informaciji koja se dovodi u vezu sa osobom na koju se informacija odnosi.

Pisanjem ovakvih tekstova, kako se navodi, nije i ne može se smatrati slobodom medija, već političkim obračunom i odsustvom odgovornosti, koju bi mediji morali imati u svakom trenutku svog rada.

“Ministarstvo kulture i informisanja poziva sve medije, da pisanjem o svim temama koje su od značaja za građane Srbije, uvek imaju u vidu to da u svojim tekstovima ne smeju da dovedu, ili ugroze na posredan način ničiji integritet i bezbednost u pitanje”, navedeno je u saopštenju ministarstva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: