Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas pred polazak u Madrid na peti meč polufinalne serije plej-ofa Evrolige da jedna lopta, skok ili odbrana, mogu da odluče ko će na Fajnal for.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Željko Obradović
Foto: Shutterstock

“Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem. Neko će na fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta utakmica će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu”, istakao je Obradović.

Govoreći o povratku Kevina Pantera u tim posle posle odrađena dva meča suspenzije, on je kazao da će njegovo prisustvobiti veoma važno.

Dodao je da je splet okolnosti doveo da Partizan posle 2:0 izgubi dve vezane utakmice u Beogradu.

“Ovo je utakmica koja vodi direktno na fajnal-for, ma kakav god pritisak postojao, samo gledati teren. A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2:0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo”, rekao je Obradović.

Kako je rekao sad sve staje na jednu loptu u 40 minuta.

“Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice”, rekao je on.

Na kraju je pričao i o promenama koje će ekipa morati da napravi u odnosu na prethodne dve utakmice.

“Mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da možemo da odigramo. Pričamo o tom protoku lopte, analizirali smo sve situacije kad smo bili sami, ali i kad nismo uzimali lakše šuteve. Što se tiče igre u napadu, tu mora da bude uverenja u sopstvene mogućnosti. Ko god da uđe u salu mora da razmišlja kako da ubaci loptu u koš”, zaključio je Obradović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: