Podeli vest

Obradović je dodao je da će to biti prvi put u “mnogo poslednjih godina” da će predsednik Republike razgovarati sa opozicijom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

obradović
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da je sutrašnja sednica Skupštine o KiM jedna od najvažnijih i dodao da će to biti prilika da iznesu kritike o kosovskoj politici vlasti i predstave svoju platformu kako bi trebalo da izgleda nova politika po pitanju KiM.

Obradović je novinarima u parlamentu rekao da su dobili izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, ali da ga ne smatraju odgovarajućim i traže izveštaj predsednika, jer je, kako kaže Obradović, on nosilac pregovaračkog procesa.

Dodao je da će to biti prvi put u “mnogo poslednjih godina” da će predsednik Republike razgovarati sa opozicijom i odgovarati i na pitanja koja mu se, kaže, “verovatno neće dopasti”.

Obradović je naveo da će od vlasti tražiti prekid pregovora u Briselu, jer smatraju da su štetni za srpske nacionalne i državne interese, povratak teme KiM u Savet bezbednosti UN, gde Srbija, kaže, ima saveznike u Rusiji i Kini, kao i obnovu rada Ministarstva za KiM i hitan izlazak svih predstavnika Srba iz “separatističkih institucija” u Prištini.

On je prokomentarisao i otvaranje Nedelje ponosa i postavljanje LGBT zastave ispred Palate Srbija, za koju kaže da je “zastava okupacije” naše države u narednih sedam dana.

“U narednih sedam dana organizuju 130 različitih događaja u Beogradu, a tvrde da su ugroženi i da su njihova ljudska prava dovedena u pitanje”, konstatovao je Obradović.

Za sinoćnu litiju u Beogradu kaže da je “veličanstven hrišćanski događaj” koji je “odjeknuo u Evropi i svetu”, kao i jedinstvo crkve i naroda u zajedničkoj borbi protiv urušavanja tradicionalnih i porodičnih vrednosti, dok je patrijarh Porfirije, kaže, u svom govoru “jasno i glasno” poslao poruku u koju veruje većinska Srbija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: