Podeli vest

Ako predsednik nastavi sa istim kadrovskim rešenjima, imaćemo kolaps države i pad vlade na zimu, rekao je Obradović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dveri obradović
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da su predsedniku Aleksandru Vučiću na konsultacijama preneli da ne žele da budu bilo kakav deo “vlade kontinuiteta SNS”.

“Ako predsednik nastavi sa istim kadrovskim rešenjima, imaćemo kolaps države i pad vlade na zimu. A, onda smo svi veoma zainteresovani da razgovaramo o vladi nacionalnog jedinstva i spasa”, rekao je Obradović nakon konsultacija o mandataru nove vlade.

Predstavnici Dveri i POKS-a koji vodi Žika Gojkovića, koje su na izborima činili listu “Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije”, došli su na sastanak odvojeno, jer će i u parlamentu nastupati odvojeno.

Ta lista, zajednički, osvojila je 10 mandata.

Obradović je rekao da su Vučiću predložili socio-ekonomski paket mera podrške privredi, poljoprivredi i ugroženom stanovništvu i naglasio da se Dveri zalažu za borbu za očuvanje KiM u sastavu Srbije, a da se protive uvođenju sankcija Rusiji.

Naveo je da je važno da se donese rezolucija o genocidu nad Srbima, Romima, Jevrejima u Drugom svetskom ratu, da se vrati služenje vojnog roka, koji bi se vezalo sa obukom za civilnu žaštitu.

Obradović je izrazio uverenje da je današnji razgovor odškrinuo vrata mogućnosti da vladajuća većina opoziciju ne doživljava kao neprijatelja, već kao nekoga ko ima dobre predloge za državu.

Predstavnici POKS-a nakon sastanka na Andrićevom vencu, koji je potrajao i posle razgovora sa predstavnicima Dveri, nisu dali izjave, iako su ih po dolasku najavili.

Razgovorom sa predstavnicima Dveri i POKS-a, Vučić je završio današnji niz razgovora u okviru konsultacija u o mandataru nove vlade, a prethodno je razgovarao i sa delegacijama Saveza vojvođanskih Mađara i Zavetnika.

Vučić je juče razgovarao sa predstavnicima lista Koalicije Albanaca doline, “Zajedno za Vojvodinu” i “Muftijin amanet”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: