Podeli vest

Podaci Svetske zdravstvene organizacije objavljeni u sredu pokazuju da je broj zaraženih u EU dostigao 1,5 miliona prošle nedelje, 8 odsto više u odnosu na prethodnu nedelju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kovid
Foto: Pixabay

Novi talas virusa kovid-19 preti da poplavi Evropu, a stručnjaci za javno zdravlje upozoravaju da će dodatne vrste vakcina izazvati zbunjenost koju primiti, prenosi Rojters.

Omikron varijante koje su bile najdominantnije ovog leta su i dalje iza većine infekcija u Evropskoj uniji i Britaniji, ali dok se broj testiranih smanjuje, broj zaraženih se povećava.

Podaci Svetske zdravstvene organizacije objavljeni u sredu pokazuju da je broj zaraženih u EU dostigao 1,5 miliona prošle nedelje, 8 odsto više u odnosu na prethodnu nedelju.

Broj hospitalizovanih u EU je takođe porastao, a u nedelji iza, broj prijema u bolnice sa simptomima kovid-19 skočio je na skoro 32 odsto u Italiji, dok su prijemi na intezivnu negu porasli za oko 21 odsto u odnosu na nedelju ranije, prema podacima koje je prikupila nezavisna naučna fondacija Gimbe. Hospitalizacije u Britaniji su zabeležile porast od 45 odsto u odnosu na nedelju ranije.

Rojters navodi da na globalnom nivou, broj slučajeva opada.

Vakcine prilagođene Omikron varijanti su dostupne u Evropi od septembra, ali su te vakcine određene uglavnom samo za starije i imunokompromitovane grupe ljudi.

Međutim, stručnjaci iz SZO upozoravaju da će veliki broj dostupnih vakcina izazvati dodatnu konfuziju koju vrstu primiti, kao i da građani gube volju da prime četvrtu ili petu dozu, jer smatraju da prethodno preležan virus znači imunitet. Dodaju da su ljudi, usled dešava na političkoj sceni širom Evrope, zaboravili da pandemija i dalje postoji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ