Podeli vest

Trojica tzv. kosovskih policajaca, protiv kojih je Viši sud u Kraljevu potvrdio optužnicu i doneo rešenje da se puštaju da se brane sa slobode, predati su danas, malo pre 14 sati, na administrativnom prelazu Merdare prištinskim vlastima, prenosi RTS.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

uhapšeni kim
FOTO TANJUG/STR

Na prelazu Merdare policajce je sačekao portparol Kosovske policije Baki Keljani.

Trojica policajaca uhapšena su 14. juna duboko u centralnoj Srbiji sa teškim naoružanjem.

Nakon hapšenja policajaca 14. juna kosovska vlada donela je odluku da zabrani ulazak kamiona sa srpskom robom i registarskim oznakama gradova Republike Srbije.

Prištinski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je u pitanju sigurnosna, a ne ekonomska mera.

Za sada se kamioni još nalaze na prelazima.

Kurti: Radosni smo što se specijalci vraćaju porodicama

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti potvrdio je danas da su trojica pripadnika tzv. Kosovske specijalne policije koji su ranije uhapšeni duboko na teritoriji Srbije pušteni iz pritvora.

”Potvrđujemo da su trojica kidnapovanih policajaca puštena. Iako smo radosni što su se vratili svojim porodicama, ova otmica predstavlja ozbiljno kršenje ljudskih prava i mora biti ukorena.

Agresija srpske strane mora da se smatra odgovornom”, napisao je Kurti na svom Tviteru. Ranije danas sud u Kraljevu je potvrdio optužnicu protiv trojice pripadnika tzv. Kosovske specijalne policije, koji su uhapšeni uboko na teritoriji Srbije 14. juna, te će se oni braniti sa slobode.

“Nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor”, navodi se u saopštenju Višeg suda u Kraljevu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: