Od danas se naplaćuje putarina na auto-putu Ruma – Šabac, na saobraćajnici otvorenoj sredinom oktobra prošle godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

auto-put
Foto: Pixabay

Putarina na deonici Beograd – Šabac je 270 dinara, Beograd – Ruma je 170 dinara, a Ruma – Šabac 100 dinara.
Putarina će se naplaćivati na tri naplatne stanice: “Ruma” sa 11 prolaza, “Hrtkovci” sa pet prolaza i “Šabac” sa osam prolaza.
Projekat putnog pravca Ruma-Šabac podeljen je na tri deonice: auto-put Ruma-Šabac, most preko reke Save i brza saobraćajnica Šabac – Loznica.


Od danas se naplaćuje putarina i na deonici auto-puta od Pojata do Koševa, a visina putarine na novim naplatnim stanicama odgovara tarifi za postojeću naplatnu stanicu “Pojate”, saopštili su Putevi Srbije.
Putarina od Beograda do Koševa je od danas 840 dinara, od Beograda do Kruševca (Zapad) 810 dinara, od Beograda do Ćićevca 740 dinara, dok je cena putarine od Beograda do Kruševca (Istok) 800 dinara.


Poddeonica “Moravskog koridora” Pojate – Preljina, od Makrešana do Koševa, puštena je u saobraćaj 7. decembra i od tada su u funkciji naplatne stanice “Ćićevac”, “Kruševac Zapad” i “Koševi”, dok je naplatna stanica “Pojate” stavljena van funkcije i kroz nju se samo prolazi.


Inače, cene putarina u Srbiji se kreću od 290 dinara, koliko košta putarina na deonici Beograd – Novi Sad, do 2.450 dinara na deonici Subotica – Preševo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: