Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država zvanično saopštiti predloge podsticaja za štednju struje, ali je i otkrio detalje obračunavanja popusta

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

STRUJA
Foto: Pixabay

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država izaći sa predlogom štednje električne energije kojim želi građane da podstakne da štede i da zarade novac, a da će dodatni popusti važiti od oktobra.

On je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da će se stimulacije ušteda raditi u skladu sa potrosnjom u istim mesecima ove u odnosu na isti mesec prošle godine, oktobar na oktobar, novembar na novembar.

“Predlog će biti da svi koji smanje potrošnju između pet i 20 odsto dobiju popust od 10 odsto, dakle dodatni popust od 10 odsto, jer osim što će ljudi platiti manje, jer su manje potrošili na to će im država omogućiti da plate još 10 odsto manje”, rekao je on i dodao da će tražiti da to bude još 15 odsto.

Prema njegovim rečima, oni koji smanje potrošnju između 20 i 30 odsto, osim što će za toliko manje platiti država će im dati dodatni popust od 20 odsto i to, kako je rekao, kumulatvno bude ne manje od 43 odsto.

“Ko bude imao smanjenje od 30 odsto dobiće popust od 30 odsto na inače toliko umanjenu cenu”, rekao je Vučić.

Istakao je da će stimulacije važiti od oktobra i naveo da država Srbija poziva ljude da štednjom zarade novac.

Vučić je naveo da će ovim Elektroprivreda Srbije formalno da izgubi deo prihoda, ali će država da nadoknadi, jer se troši ogroman novac na uvoz struje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: