Podeli vest

Tramp je prikupio 15,4 miliona dolara od donacija tokom prethodnih dana, u vreme kada je tužilac sa Menhetna podigao optužnicu protiv njega.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Pixabay

Bivši predsednik SAD Donald Tramp prikupio je 15,4 miliona dolara od donacija tokom prethodnih dana, u vreme kada je tužilac sa Menhetna podigao optužnicu protiv njega, saopštio je Trampov izborni štab, navodeći da je u pitanju finansijska podrška malih donatora.

Blizu 98 odsto donacija, otkako je objavljena optužnica 30. marta, došlo je od donatora koji su dali manje od 200 dolara, a 24 odsto je došlo od ljudi koji su prvi put donirali novac Trampu, koji je skupljao novac u kontinuitetu, počev od 2015. godine kada je postao kandidat za predsednika SAD, preneo je Blumberg.

Prosečne donacije tokom osmogodišnjeg perioda bile su manje od 50 dolara. Porast je usledio nakon razočaravajućeg početka Trampovog prikupljanja sredstava. Tramp je ranije naveo da se njegovi poslovi procenjuju na najmanje 1,2 milijarde dolara.

Okružni tužilac Menhetna Alvin Breg podigao je 34 optužnice protiv Trampa, a odnose na navodne nezakonske isplate, uključujući i isplatu glumici filmova za odrasle Stormi Denijels, koje su izvršene 2016. godine.

Tramp se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: