Podeli vest

AI tehnologija se već uplela u sve pore našeg života, a da toga još nismo dovoljno svesni. U oblasti psihologije otišlo se toliko daleko da sada postoji “AI devojka” sa kojom muškarci mogu da se svađaju, a cilj je “plemenit”.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO: Canva AI

AI chat botovi koji imaju za cilj da pomognu ljudima da simuliraju situacije iz stvarnog života u virtuelnom okruženju nisu ništa neuobičajeno u sadašnjem vremenu. Međutim, još uvek postoji aplikacija ili dve koje ostavljaju ljude zabezeknutim – “AngryGirlFriend” je primer za to.

Ova aplikacija govori o devojci sa veštačkom inteligencijom koja je ljuta na korisnika, a ovaj novi zaokret na romantičnom chatbotu ima za cilj da nauči ljude kako da se nose sa konfliktom sa svojim partnerom.

Aplikacija je „dizajnirana da pomogne korisnicima u rešavanju sukoba u odnosima sa svojim partnerima, posebno devojkama ili suprugama“, rekla je za Dazed suosnivač Emilia Aviles.

Ona je dodala da aplikacija simulira scenarije u kojima je ženski partner korisnika ljut.

Kisnicima su u razgovoru sa AI besnom ženom predstavljeni različiti scenariji sa „nivoom oproštaja“ koji im je pridodat. Cilj je da naterate svoju ljutu partnerku da se smiri i dostigne nivo oproštaja od 100. Ako nivo padne na 0, onda je igra gotova.

„Različiti pokušaji i reči će uticati na raspoloženje AI partnera; odgovarajuće reči mogu poboljšati njeno raspoloženje i povećati nivo praštanja, dok neprikladne reči mogu da pogoršaju njeno raspoloženje i smanje nivo praštanja“, rekao je Aviles za Dazed.

„Kroz ovaj gamifikovani pristup, AngriGF omogućava korisnicima da uče i usavrše osnovne veštine odnosa na dinamičan i privlačan način“, dodao je Aviles.

Nije trebalo dugo da korisnici društvenih medija podele svoja mišljenja u vezi sa svojim novim AI chatbotom. Dok su jedni bili iznenađeni, drugi su dovodili u pitanje svrhu njegovog postojanja.

Šta su korisnici X mreže rekli o ovoj „ljuti AI devojci“?

„Postoji AngryGF AI aplikacija (ljuta devojka)! Ovo je za mene iznenađenje. Da li te ovo čini dobrim u odnosima sa ženama?” napisao je X korisnik.

„Ovo je nešto što izgleda da će doneti suprotan rezultat od nameranog“, objavio je drugi.

“Zašto bismo želeli da simuliramo zabavljanje sa pravom ženom?” pitao se treći.

„Ovo je tako čudno, zaista“, podelio je četvrti.

Prema zvaničnom sajtu AngryGF-a ovo je aplikacija koja pomaže korisniku da „savlada umetnost umirivanja AI partnera za bolje veze u stvarnom životu!“ Dostupan je i na Google Plai i App Store.

Šta vi mislite o AngriGF-u, koji ima za cilj da nauči ljude kako da se nose sa sukobima sa svojim devojkama, suprugama ili partnerima?


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: