U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za četvrtak, 23. februar odloženo pripremno ročište pred početak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za krivična dela među kojima je i ubistvo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šarić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Suđenje je odloženo jer branilac Milana Vučinića nije došao na današnje suđenje.

Optuženi advokat Dejan Lazarević je na današnje suđenje došao iz kućnog pritvora pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u petak 17. februara i odredio mu zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu).

Sa slobode se brane i Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković. Pored Šarića i Lazarevića, još 13 osoba optuženo je, pored ostalog, za teško ubistvo.

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost,tužilaštvo i odbrana će predložiti sudu svoje dokaze, nakon čega će se okrivljeni izjasniti o krivici.

Nakon ovog ročišta, sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje), kojem će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni da detaljno iznesu svoju odbranu.

Pored Šarića i Lazarevića, optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tuzilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Šarić, koji je, kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavlјanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavlјivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: