Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je za 17. maj odložen parnični postupak protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara te škole.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Suđenje je odloženo zbog izostanka optuženih Vladimira i Miljane Kecmanović, koji su odlučili da najpre iznesu odbranu u krivičnom postupku.
Za današnje suđenje bilo je predviđano njihovo saslušanje.


Njihov punomoćnik Marina Ivelja prenela je da Kecmanovici smatraju da bi svedočenje u parničnom postupku kompromitovalo njihovu odbranu u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost, a nastavlja se 1. aprila.
Za sledeće suđenje pozvana su četiri svedoka, koji su u vreme krivičnog dogadjaja bili zaposleni u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.


Punomoćnik porodice Dukić tražio je da zamenik državnog pravobranioca dostavi sudu oružani list koji je izdat Kecmanoviću za držanje i nošenje oružja, odnosno da li je uopšte imao dozvolu.
Zatraženo je i da se dostavi dokumentacija o razlozima iz kojih je Vladimir Kecmanovic oslobađen od služenja vojnog roka.


Nakon suđenja, punomoćnik porodice Dukić, Snežana Dunjić novinarima je rekla da je čudno što se nakon 10 meseci i dalje postavlja pitanje da li je Kecmanović imao dozvolu za držanje i nošenje oružja.


Dunjić je navela i da je danas zamenik državnog pravobranioca dostavio set dokumentacije, među kojima je potvrda o oružanom listu, dok samog oružanog lista fizički nema.
“Čudno je što mi još uvek ne znamo razloge oslobađanja Kecmanovića od služenja vojnog roka, što smatram da je vrlo bitno, imajuću u vidu da je reč o osobi koja ima dozvolu da drži toliku količinu oružja i bitno je po kom osnovu je njemu dato da drži to naoružanje”, rekla je Dunjić.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.
Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.
Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.


Sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.


U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.


Pred Višim sudom u Beogradu nedavno je počeo i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.


Pored ovog parničnog postupka vodi se još jedan po tužbi 27 članova porodice ubijenih, a nedavno je i nastavnica koja je teško ranjena u pucnjavi podnela tužbu protiv roditelja dečaka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: